Het mooie Ubud
Door: Lambert
Blijf op de hoogte en volg Lambert
29 Oktober 2024 | Indonesië, Ubud
Selamat datang (hartelijk welkom) op mijn reisverslagen
Eindelijk is het dan weer zover,we zijn weer in de gordel van smaragd nu nog op Bali.
Mirjam heeft mij vrijdag 25/10 naar het station van Ede gebracht,binnen n uur was ik op Schiphol,en begint het reizigers hart al sneller te kloppen,
Direct bij de start een flinke teleurstelling,het vliegtuig heeft maar liefst 4 uur vertraging
Er wordt niet om 11 uur gestart maar om 15.00 uur.
We zitten al die tijd in een zeer warm toestel,er is hoogstwaarschijnlijk iets met de airco,maar er is ons niets vereld waarom we niet konden vertrekken,
Eindelijk om 15.00 uur kunnen we dan gaan vliegen naar Singapore,een vlucht van 11,5 UUR.
In Singapore missen we natuurlijk de aansluitende vlucht naar Denpasar(Bali)
Ipv smorgens vliegen 0m 0,6,45 wordt dat smiddags pas om 16.10,dus weer heel heel lang wachten.
We kregen n schadevergoeding van 20 dollar van Singapore airlain kon ik net 2 broodjes,n vieze kop koffie en n banaan voor kopen,op het vliegveld van Singapore,
Eindelijk dan om 16.10 vliegen naar Bali,nog n vlucht van bijna 3 uur,
Op bali airport gezondheidsverklaring,en douane papier online in orde maken,daarna op voor de visa,
Buiten hetvliegveld stond de taxichauffeur met het bord Lambert Wijnhoven op mij te wachten,
Ik had dit al in Nederland geregeld,
Na n rit van anderhalf uur komt Ubud in zicht,
Pech m'n kamer was nog bezet,of ik maar bij de buurman wilde gaan slapen,
Geen probleem,als ik maar n bed kreeg stond echt te tollen van vermoeidheid(niet geslapen in hetvliegtuig)
De 1e nacht prima geslapen,,half 7 wakker door vogels en hanengekraai,moest even goed nadenken waar ik was oh ja in Indonesië,
Ik kreeg n heerlijk ontbijt voorgeschoteld,alle leed geleden,
Na het ontbijt naar de overkant,naar m'n eigen kamer,
De eerste dag wat door Ubud gewandeld,de bekende plekjes opgezocht,
Gisteren een prachtige lange wandeling door de paddy,s (rijstvelden)gemaakt.
Ik vindt t iedere keer weer geweldig om deze velden weer terug te zien,je ziet rijpe(oogstbare)rijst,ha,f rijpe,en je ziet natte velden waar de rijst juist is geplant of nog geplant moet worden,
Ook zie ik n echtpaar heel hard bezig met de oogst,de man slaat de lange rijsthalmen stuk op n oude olieton,de vrouw veegt de losgekomen rijst bij elkaar,
N eindje Verder kom ik voor een dilemma te staan,kies ik er voor om via n eng smal paadje langs een beek te lopen of niet? 7 jaar geleden had ik daar geen moeite mee,maar nu kies ik toch om het niet te doen,Niet het lot tarten,doen wat je nog in je mars hebt en denken dat andere heb ik gehad,dus dat heet onderkennen van hoe je nu bent.
Heel bewonderenswaardig is het irrigatiesysteem in de rijstvelden,via allerlei aftakkingen van bamboepijpen krijgt elk rijstplantje z'n hoeveelheid water,
Midden in de rijstvelden (in n kleine warung n heel klein eettentje)genoten van rode rijst met kip echt in
Her was n heerlijke tocht
Niet te laat gaan slapen,
Vandaag naar monkeyforest gelopen de apen blijven brutaal,je kunt maar beter uit hun buurt blijven.
Een flink aantal tempels bezocht, Ubud is helemaal in de ban van een aankomende Hindoe ceremonie, de hele stad wordt versierd,de ceremonie is van 10 tot 17 november,
De taal (Bahasa indonesia)komt ook weer wat terug (dankzij Barbara Zuidema uit Amsterdam,waar ik tig jaren geleden op Indonesische taalles ben geweest)het gevoel van 7 jaren niet op vakantie te zijn geweest is helemaal van me afgegleden.
Morgen naar Sanur,blijf toch nog 4 dagen op Bali voordat ik naar Java, vertrek ik vertelde jullie toch het programma staat niet vast.alles kan zomaar veranderen,
Tot het volgende verslag
29 Oktober 2024 - 14:10
Anke Niehof:
Leuk dat je ons op de hoogte houdt, Lambert. Als er een plek is om bij te komen van reis stress is het Bali, en al helemaal Ubud. Selamat jalan selanjutnya!
29 Oktober 2024 - 14:25
Ronald, En Margriet :
[e-1f603]
29 Oktober 2024 - 14:32
Ronald. :
Lambert, Ik heb vol bewondering jou eerste verslag van de Grote reis gelezen. Het was wel vermoeiend voor je, maar het grote avontuur maakt veel goed. Geniet ervan. [e-26f0]️[e-1f305]
29 Oktober 2024 - 16:26
Astrid Welman :
Wat een leuk verslag. Ik ben ook in Indonesië geweest in 2004. Ik herken de plaatsen doe jij nu bezoekt. Goed dat je voorzichtig bent. Nog veel plezier en ik kijk uit naar je volgende verslag.
L
29 Oktober 2024 - 16:45
Barbara:
Ha Lambert, Geweldig! Je bent er weer! In je geliefde Indonesië. (na een zeer lange en vermoeiende tocht en wat zal verreist zijn geweest, maar na even lekker tidur en makan was je daar vast snel overheen) En nu genieten, van het heerlijke leventje daar, al die indrukwekkende versieringen die er nu gemaakt worden voor Galungan. Mooie wandelingen door de rijstvelden.....ik zie het voor me, hoor. Ja, doe maar een beetje hati-hati, kan geen kwaad. Je bent weer thuis, he?! Veel hartelijke salam ook van Gino, Barbara
29 Oktober 2024 - 17:03
Margriet Mols:
Geniet volop van al je avonturen!
29 Oktober 2024 - 17:27
Linda Glasmacher:
Heerlijk Lambert om dit alles te lezen! Geniet ervan, dat doe je al! Blijf gezond en untuknanti: selamat tidur[e-1f618]
29 Oktober 2024 - 18:09
Astrid Wijnhoven :
Wat een lange vermoeiende reis[e-1f605]
maar zo te lezen ook weer snel goed gemaakt en vergeten
geniet ervan !! Erik en Astrid [e-1f618]
30 Oktober 2024 - 11:21
Wilmy :
Hoi
Mooi om zo mee te mogen (reizen)!
30 Oktober 2024 - 14:05
Marietje:
Mooi pm te volgen, mooie reis
30 Oktober 2024 - 17:46
Albert:
Leuk om te lezen over je belevenissen Lambert!
31 Oktober 2024 - 21:59
Jeannette :
Wat leuk om je zo te volgen op deze reis, geniet er met volle teugen van.