4 dagen in Medan(Sumatra)
Door: Lambert
Blijf op de hoogte en volg Lambert
23 Januari 2026 | Indonesië, Sumatra
Hallo beste mensen,
De eerste week op Sumatra zit er bijna op.
Leuk om na n jaar of 10 weer terug te zijn op Sumatra.Het is de eerste 3 dagen "echt"
Wennen aan de temperatuur (32 graden celcius) ten opzichte van Nederland bij vertrek -1
De vlucht van Amsterdam naar Singapore duurde precies 12 uur!
In Singapore 45 minuten wachten voor de overstap naar Medan (sumatra)
Het is een lange zit,maar je wordt verwend met lekker eten en heerlijke snacks,
Je kunt ook nog achter fruit,drankjes ed halen.
De tijd gedood met van tevoren gedownloade films te kijken en muziek te luisteren.
In Medan nog 35 minuten met de trein naar het centrum van de stad,
Vroeger lag het vliegtuig midden in de stad ik heb datnog 1 x meegemaakt,ik vond dat doodeng,het
Lijkt wel of je de huizen zult gaan raken.
Gelogeerd wordt er in Madani hotel een heel groot hotel recht tegenover de prachtige moskee
Van Medan.Ik hebnog zelden meegemaakt,in Indonesië dat alles klopt in het hotel,hier ook
Weer niet,maar het personeel meer dan geweldig
En wat zijn ze geweldigblij dat je wat Indonesisch spreekt.
Na de tas naar de kamer gebracht te hebben,n indotelefoonkaartje gekocht voor mijn 2e
Telefoon,gebruik inviel met vervoer en ticketaanschaf.
Onderhand sta ik wat te tollen op mij benen,ben al langer dan 24 uur op,
Dus om 7 uur savonds naar bed,en geslapen tot de volgende dag 10 uur
De stad in,de mooie moskee bezocht,is gebouwd door n nederlandse architect naar een van de eerste
Chinees huizen geweest hier in Medan,
Vele mooie nederlands architectonische gebouwen vooral bankgebouw,waren voorheen van de
Nederlandse bank en nu van de Indonesische bank,ja zo gaat dat,stuivertje wisselen,
Vandaag n museum bezocht waar veel was terug te vinden van de rubberplantages die hier destijds
Bezit waren van Nederlanders, geluncht in hotel de Boer(nu een Indonesische naam)maar
Het terras heet nog De Boer.Hier kregen voorheen de Indonesische werkers hun weekgeld van de
Nederlandse heren.
Morgenvroeg vertrek ik voor een rit van 4 uur met n minibus naar het toba meer,Ik blijf hier 10 dagen
En zie daarna wel weer wat verder te gaan doen.Op het eiland woont de batik clan,een van de clans
Van sumatra.Het toba meer is het hoogstgelegen krater eiland vande wereld en erg diep.
Het is n rustig eiland,al hoewel er ook veel reisverenigingen naar toe gaan,
Het is als je aankomt bij prapat ongeveer 35 minuten varen met de boot,
Ik heb er n leuk soort van appartementje gehuurd,ben heel benieuwd hoe het eruit ziet,
Maar dat laat ik jullie zeker weten.
Reisgroet
Lambert
23 Januari 2026 - 17:07
Barbara:
Ha Lambert, je bent gearriveerd !! Wat enig, zeg, na 10 jaar. En ik zie het voor me Hotel de Boer met het prachtige postkantoor er tegenover. Wij vonden Medan leuk, hoor. Met al die oude Nederlandse gebouwen en Chinese huizen. En dat je nou tegenover die beroemde mesjit logeert, hoe bijzonder. Rust lekker uit en scharrel lekker rond en.....lekker eten, he?! Veel hartelijke groeten van Gino en Barbara
24 Januari 2026 - 08:18
Hennie :
Hoi Lambert.
Dank je wel voor je uitgebreide verslag. .
Wat een heerlijkheid om in Indonesië te zijn.
Natuurlijk even acclimatiseren en bijkomen van de lange reis.
Heerlijk genieten van de natuur, cultuur,, het eten, de drankjes en vooral van de lieve mensen.
Zelf ben ik nooit terug gegaan naar Sumatra. Het eiland waar mijn ouders en broers hebben gewoond..
Voor mij extra fijn om jouw reis te kunnen volgen.
Doe het rustig aan en pas goed op je zelf.
Lieve groetjes, Hennie
24 Januari 2026 - 16:31
Ronald Mols:
Ha die Lambert.
ik ben nogal onder de indruk van jou verhalen en de contacten die je daar hebt en maakt.
Geniet met volle teugen en stuur eens een fotootje van dit mooie land.
Wij wensen jou nog een mooie tijd daar. [e-1f44d]
groetjes. Ronald/Margiet
04 Februari 2026 - 13:07
Ria Veldt:
Hallo Lambert, fijn dat je zo geniet en we wensen je nog veel plezier. Groetjes Ria en leo