Surabaya en Malang
Door: Lambert Wijnhoven
Blijf op de hoogte en volg Lambert
25 Oktober 2013 | Indonesië, Klaten
Ik zit heerlijk in de schaduw op het balkon met n kopje koffie binnen handbereik dit verslag te schrijven,
Ik heb in Surabaya nog n hele leuke stadswandeling gemaakt. Deze route gaat naar en door de benedenstad.
Het eerste mooie gebouw dar we zien is het gouvernementsgebouw van voorheen. Het is een statig gebouw met een vierkante toren. Ik ben er binnen gaan kijken, van alle gouverneurs die er geweest zijn, hangt er een foto.
Een mooie grote binnentuin met war vogelkooien en een waterpartij. En..heel apart voor dit prachtige gebouw staan 2 grote betonnen vogelkooien met ...een haan er in, dit bedoelde ik ook n mijn vorig verslag, je kunt soms je ogen jiet geloven.
Via een zeer drukke straat (ik zou wel eens willen weten waar die mensen toch allemaal heen gaan, altijd maar dan ook altjd ieder uur van de dag zijn alle straten vol met brommers)
Naar Joko Dolog, , hier staat onder een grote waringen boom
Een groot beeld voorstellende een vorst die mediteert als buddha Akhasyobhya, de buddha die met de rechterhand de aarde aanraakt.In deze wijk in surabaya staan mooie landhuizen
Waarin de vroegere Nederlandse families van aanzien woonde, verder de vroegere sociëteit, hier kwamen alleen maar westerlingen om bijv.een biljart je te leggen. Maar de parel is natuurlijk toch hotel Majapahit, het voormalige hotel Oranje.
Ik stond naar de prachtige voorgevel te kijken, en werd meteen gevraagd om binnen te komen kijken.
Heel veel marmer en hout, waardoor het hotel een aangename koloniale sfeer ademt.In 1993 is het hotel voor 35.000.000 $
Gerenoveerd. Tijdens de japanse bezetting heeft het hotel ook gediend voor de opvang van militairen, en later als jappenkamp.
De temperatuur buiten blijft oplopen, dus ik besluit om me met de becak naar mijn hotel te laten brengen. Een heerlijk verfrissende koude mandi maakt allesweer helemaal goed.
Savonds een fantastische fu yung hai met rijst gegeten.
De volgende dag heb ik bijna niets gedaan, , lekker veel gelezen, en een busticket gekocht om zondag met de minibus naar Malang te gaan.Zo gezegd zo gedaan, dus op minggu (zondag)
Om 13.00 stat de minibus voor de deur, en schrik niet, ik was savonds om half 7!!! In Malang.die minibus haalt dus 10 tot 12 mensen op in heel Surabaya daarbij kende de man de stad sleht,
Dus vul maar zelf in, daarbij werd de motor vanhet busje steeds oververhit, en dan mot je dus weer een tijdje stl staan, ook nu is GEDULD weer een schone zaak, ■jam karet■ (tijd is van elastiek, dus zeer rekbaar) klopte hier ook weer helemaal!
Ik ga zo verder met het vervolg!