Bukkettingi en Minanjau

Door: Lambert

Blijf op de hoogte en volg Lambert

04 Maart 2026 | Indonesië, Medan

Beste lezers,

Vandaag ben ik de laatste dag in Indonesië,Ben gisteren teruggevlogen van Padang naar medan

Onvoorstelbaar snel voorbij gegaan deze 7 weken,

Mijn programma was om na Padang,naar Bukkettingi en Minanjau te gaan,

Normaal doet de auto er 2 tot 2,5 uur over,maar nu 6,maar daar kom ik straks op terug.

In Bukkettingi heb ik een kamer gehuurd in hotel Benteng,Een gedateerd maar prima hotel

Met n goed ontbijt(indisch)en boterhammen met jam.

Hotel Benteng ligt recht tegenover Benteng(fort) De Kock.Dit fort diende als militair steunpunt

Om de regio onder controle te houden.Momenteel is het fort een toeristisch gebied,met een herinnering aan de koloniale

Periode.Je kunt naar boven klimmen voor uitzicht over de stad en richting vulkaan Marapi(die tijdens mijn verblijf daar een aantal erupties had,veel rook,geen as) er staan verder wat oude kanonnen, Vroeger heette Bukkettingi Fort de kock

Bukkettingi heeft een mooi plein dat gedomineerd wordt door Jam(klok) gadang(groot)een klokkentoren dus,die is in 1926 gebouwd,en aan de stad gegeven als cadeau van de Nederlandse controleur.Bestaat nu precies 100 jaar.

Het plein is savonds heel erg gezellig,veel families komen daar,er is van alles te zien en te doen.

De sianok canyon is prachtig om te zien,ik ben er op een rustige zondagmorgen een wandeling gaan maken,zo,n

Grote verscheidenheid aan planten en bloemen.De terugtocht achterop de motor van een gojek rijder.

Verder 2 grote tochten gemaakt door west sumatra,De ene keer naar het koninklijk paleis en het meer van Sangkarak,

De kleuren van het paleis zijn zo prachtig,het paleis is al 2 x afgebrand is hélemaal van hout.

Mijn bedoeling was om 7 dagen naar Minanjau te gaan met z'n prachtig meer,Ik had daar inmiddels een leuke

Cottage gehuurd, Maar ik moest mijn plannen bijstellen,de gids vertelde dat de weg er naar toe vreselijk slecht is door wat er in november gebeurd is,Dit was even n tegenslag voor mij,maar nam de waarschuwing natuurlijk ter harte,

Dus mijn cottage bij agoda geannuleerd.Omdat we nog steeds in de regenperiode zitten kan herhaling van veel Regen

Zich zo weer voordoen. Het weer blijft goed dus ik ben toch samen met de gids 1 dagnaar Minanjau geweest,oh wat is daar veel verwoest,en in de hele streek hebben 200 mensen de dood gevonden! De mensen hadden geen goed woord over voor de regering,ze worden heel slecht geholpen.

De weg van Bukkettingi naar Minanjau,waaronder de beroemd en beruchte Kelok 44,de weg met 44 haarspeldbochten

Ziet er verschrikkelijk uit. Hulde aan de gids/chauffeur hoe hij ons over die weg geloodst heeft,

Dus ik verbleef 14 dagen in Bukkettingi ipv 7,geen probleem,lekkere wandelingetjes maken,in het fort de kock park naar een luisterboek .luisteren.

Op de 2e dag van mijn verblijf begint de ramadan,er is dan ook echt nergens iets wat eten /verse Juice te krijgen

Het leven staat op n laag pitje,tot savonds 18..40 dan gaat de sirene en mag men weer eten. Ineens is alles in rep en roer.

Ik ben 3 x van kamer veranderd in hotel Benteng vanwege het gezang van de imam,en nu in de ramadan tijd is dat nog meer.Terugkijkend op deze vakantie in Indonesië kan ik alleen maar zeggen,dat ik erg blij ben dit weer te hebben ondernomen,maar dat ik ook heel blij ben dat ik weer naar huis ga,en mijn lieve kinderen kleinkinderen en familie weer

Zie.Het wordt weer een lange terugreis maar ik heb voldoende films en muziek gedownload.

Iedereen bedankt voor de belangstelling en reacties

Hartelijke groet

Lambert

• 04 Maart 2026 - 08:45

Mennie En Rob :

Lieve Lambert, een mooie samenvatting van weer een geweldige reis en mooie verhalen. Een koffer vol herinneringen en ont.oetingrn neem je mee terug naar Nederland. Fijn om je straks weer te spreken. Goede reis

• 04 Maart 2026 - 12:08

Ben Henninger:

Hai Lambert,

Dank voor al je reisveslagen. Je hebt weer veel beleeft en gezien en gedeeld.

Het was fijn om te lezen en de beelden te zien. Goede en behoüden terugreis !

• 04 Maart 2026 - 12:42

Ronald Mols:

Lambert, ik heb genoten van jou uitgebreide verslag van deze prachtige vakantie.

bedankt hiervoor. We zullen nog wel meer horen als wij elkaar weer zien.

grooetjes en goede reis terug.

Ronald en Margriet

• 04 Maart 2026 - 16:40

Marian Theo:

Wat een mooie verslagen weer als ik dit schrijf zit je al i het vliegtuig nog een goede reis verder en vooral blij dat je weer genoten hebt