AMBON
Door: lambert
Blijf op de hoogte en volg Lambert
28 November 2010 | Indonesië, Batavia
Nog ebn over manado: Ik weet t gino en barbara: green garden,herlijk makan, nasi/mie seafood, en dan die heerlijke verse fruitsappen,avocado/ananas/orange
wha banyak enak!!!
Op vrijdag dn 19e naar Ambon gevlogen,vroeg hoor,ik moest al om 0.05 u op het airport zijn!!
De vlucht duurt maar anderhalf uur.
In ambon is het tijdsverschil met nederland 8 uur (sulawesi 7 uur).
Ik heb gekozen voor het pondoklesari.
De eigenaar heet Jan Hekkert (Jan heeft n nederlandse grootvader)
De volgende dag bij het nederlands ontbijt (jam/hagelslag) heeft Jan hele verhalen (op n heerlijk koeterwaals nederlands)zijn grootvader is naar nederland gegaan om te kijken, grootmoeder wilde niet mee, gr.vader is nooit meer teruggekomen!!N het ontbijt de stad ingegaan,een aantal kerken en moskeeen bezocht, In het gemeentelijk park staat een statue van Pattimura (DE guerrillaleider van ambon)op deze plek is pattimura door de nederlanders opgehangen.Hij staat met opgeheven zwaard om de strijd aan te gaan.Verder naar het fort Vitoria, ditfort is gebouwd door de portygezen, plat gegooid door de nederlanders en door hun ook weer opgebouwd.Enkele oude gebouwen en wallen zijn nog te bezichtigen. Het geheel is nu een militaire kazerne,ik heb wat foto;s mogen maken, Zondag bn ik achter op de ojek (brommer) de brgen ingegaan,ik wil het dorp saya atas gaan bezoeken (op een hoogt van 950m)Het is een dorp van veel tradities,de laatste 32 gezinnen uit de portugese tijd zijn verbannen naar hier, ze zijn lang r-katholiek gebleven,mar later toch protestants geworden. Het kerkje stamt uit1817 (geb.door de portugezen)Bij aankomst is er juist een dienst bezig,met ook hier weer een prachtig koor.inmiddels ben ik gaan zitten op de veranda van een heel mooi huis.De kerk gaat uit en r komn mensn naar het huis,er komt een meneer naar me toe en stelt zich voor als Rido Rehatta de raja (soort van koning) van soya.We hebben een leuk gesprek gehad,ik moht ht mooi huis van binnen zien,(prachtige schilderijen en indonesische meubels) en mocht foto;s maken van vorige overleden raja;s (zijn vader/grootvader)De raja zelf wrk nu in de oliehandel in balikpapan.Wat em interessante ontmoeting!!Jan Hekkert verteldt me savonds met glanzende ogen hoe koningginnedag vroeger op 31 augustus(wilhelmina)werd gevierd.De residnt zat op een grote troon midden op het veld, en de kinderen reden rond met versierde fietsen en bejacs. Jan noemt dit de goede oude tijd!! De volgne dag bn ik naar Natzepat aan zee gegaan.Dit is ongeveer 30 minutn van kota-ambon vandaan. Een leuke bungalow direct aan zee, het resort heet "
28 November 2010 - 07:39
Lambert Wijnhoven:
Oei oei niet alles is geplaatst,morgen in manado de rest,
grot
lambert -
28 November 2010 - 07:41
Lambert Wijnhoven:
natuurlijk mot dat groet zijn ,maar de totsen zijn zo uitgesleten,soms worden ze niet gepakt -
28 November 2010 - 07:44
Lambert Wijnhoven:
zo zie je maar weer dat de e erg vaak wordt overgeslagen
doei doei -
28 November 2010 - 09:15
Piet Van Uffelen:
Hoi Lambert,
Geniet nog maar een poosje,hier bere koud,verder alles oke,Mies is weer de oude,onbegrijpelijk,bij de Valkenburg,gebeurd er ook nog al eens wat,vertel il je wel als je weer thuis bent.
Groeten en tot mails.
Piet. -
28 November 2010 - 16:00
Gino En Barbara:
Wat en heerlijk vonuur om t lezen en ik moes zo denken aan de schrijfser Maria Dermout die dichtbij Ambon heeft gewoond. ken je haar ? Fijn om te lezen als je weer in de Nederlandse kou zit: je wordt warm van haar prachtige, poetische verhalen.
Oooh, ik WEET het precies: mailen vanuit Indonesie = atijd letters die missen - een mail schrijven duurt op deze manier heel lang. Rampzalig!
Bewondering dat het je toch weer gelukt is, hahaha!
Er ligt ligt een laagje ijs op de sloten ; ik WIL NU IN de green Garden eten!
Heel fijne tijd (je schreef niets over pijn dus hopelijk heb je dat ook niet)
Veel harteljk groeten, Gino en Barbara -
28 November 2010 - 16:03
Gino E Barbara:
Hahaha! Onze computer is in retraite (wordt gerepareerd) en ik schrijf op en heel oude laptop die dus, net als in Indonesie, letters overslaat. Ik kijg er een heel erg indonesie-gevoel van maar hoop dat je mijn vorige mailtje nog kan begrijpen - je hebt daar wel wat fantasie ibj nodig. Maaf ! En groeten, Barbara -
28 November 2010 - 20:39
Mennie En Rob:
lieve lambert, wat vertel je toch weer mooie verhalen over je belevenissen. en wat is het dan toch weer verweven met nederland! wij zijn inmiddels weer een beetje gewend aan de kou. na 3 weken warmte in costa rica was het hier guur, fris en nu koud. geniet nog heel veel in indonesie en hartelijke groet van ons, mennie en rob