Hasta chau Habana
Door: lambert
Blijf op de hoogte en volg Lambert
01 Juni 2012 | Cuba, Cuba
Ik zit hier (locale tijd 11.45 u)te rillen van de kou in een cybercafe. De airco staat erg hoog. Ester/Ivo ik heb een cybercafe gevonden vlakbij de obispo.Vandaag de laatste dag in Havanna. Ik heb het idee dat ik de stad aardig heb bezocht (helemaal kan natuurlijk nooit) Ik heb soms het idee dat ik in Spanje loop (ik ken de steden malaga en Cordoba in spanje),is natuurlijk ook helemaal niet vreemd. Cuba is jaren een kolonie van spanje geweest.Ik ben gisteren in het palais de la revolution geweest,hier is het echt goed volgen van hoe nu precies de revolutie in zijn werk is gegaan onder aanvoering van Fidel Castro Rues en Che Guevara. Voorheen was dit het presidentieel paleis,Castro stelde een daad om hier alle gegevens te stallen van de revolutie.Ook in dit paleis is weer veel wit cararra marmer uit italie gebruikt. Er is veel in de stad met dit marmer gewerkt.In het gebouw der schone kunsten (ook weer zo;n adembenemend mooi gebouw,met veel carrara marmer) hangt een Rembrandt van Rijn,de hele bovenverdieping is gewijdt aan de 16,17 eeuwse lage landen schilderkunst.De stad laat zich redelijk snel kennen,de wijken zijn aan elkaar gekoppeld, je kunt ze allemaal belopen, en eerlijk dan zie je ook het meest. Ik vind het eten echt niet tegen vallen in Cuba,er is volop keuze,vooral veel vis aanbod, en dat vind ik natuurlijk heerlijk. Bij alle gerechten wordt bruine rijst met een soort bonen gegeven. Maar ook verse salades zijn volop te krijgen in de restaurants. Het eten en drinken is beslist veel goedkoper dan in Nederland,.Het reizen per bus is behoorlijk aan de prijs. Ik had een leuk gesprek met iemand aan de malocon (de boulevard aan zee,waar iedereen komt,flaneert en zich laat bekijken, prachtig uitgedoste dames!!)Deze meneer werkt in de tabakfabriek, werkt 8 uu per dag.mag 2 uur over werken, deze worden dan niet in geld uitbetaald maar in natura, bijv. suiker,tabak of benzine, die hij dan weer particulier mag verkopen.Mijn uur zit er op, ik vertrek morgen naar Vinales,dit stadje ligt midden in de tabaksvallei in het westen van Cuba. Het is een busreis van bijna 4 uurtjes. I(k ga daar in een gezin logeren Casa particularas.Ik heb dit al in Nederland via internet geregeld.Ik ga nu lekker de stad in, en ga nog wat dingen bekijken. Oja gisteren naar het ontzettend grote kerkhof (5 km groot) geweest.Het is een van de grootste kerkhoven van de wereld. Het hoort inmiddels bij de unesco wereldgebouwen. Er liggen 2.000.000 mensen begraven.O Oh ik werd inmiddels afgesloten want het internetuur zit er op! Toch aardig ik kreeg (tegen betaling) 10 minuten verlenging.
Ik hoop dat ik in Vinales ook weer iets van internetgebouwtje kan vinden.
Wim/Christa (nog) veel plezierop Curacau. Wie weet zit het er in dat ik weer eens naar Groesbeek kom aanzetten.
Johan veel succes met je (as misschien??) Cubaanse schoondochter. Ze zijn werkelijk beeldschoon de CUbaanse vrouwen!! Je zoon heeft een goede smaak!!(hahaha)
Tot een volgend epistel
Groet lambert
01 Juni 2012 - 20:02
Mennie En Rob:
hoi lambert, leuk en onderhoudend verhaal vanuit mooi cuba. als je het zo leest mooie gebouwen uit andere, rijke, tijden. heten die bonen toevallig gallo pinto? dat aten we in costa rica.
nou joh vermaak je daar; we lezen je verhalen en drink nog maar eens een cuba libre. lieve groet mennie en rob -
02 Juni 2012 - 14:40
Gino En Barbara:
En vroeger , toen ik 17 was, had ik natuurlijk een grote poster van Che op mijn kamertje en droeg ik zo'n olijfgroen militair jasje: een revolutionair in de dop. haha! We geloofden toen echt in de revolutie en dat er een heel nieuwe samenleving opgebouwd zou kunnen worden en moet je zien wat ervan terecht is gekomen.... En nu loop jij daar in het land van Che en Fidel -zo bijzonder vind ik dat. Nederlandse 16de en 17de eeuwse kunst? DAAR?? Nu ben je mischien al in Vinales en welke avonturen ga je daar nou weer beleven? Dag! Dag! Heb het goed en veel hartelijks, Gino en Barbara -
02 Juni 2012 - 18:34
Ester:
Hee Lambert! Wat heerlijk om jouw verhaal te lezen! Krijg er zelf een beetje een vakantiegevoel van!! Fijn dat je het naar je zin hebt, maar dat kon eigenlijk ook niet anders in het mooie Cuba.
Ga je nog richting Santa Clara en Trinidad? Mag je eigenlijk niet missen! Heel veel plezier verder en geniet ervan!! Liefs Ester en Ivo -
03 Juni 2012 - 20:28
Mary:
Hallo Lambert,
Ik zit hier ook te rillen maar dan niet van de airco.... Het is hier gewoon koud. Wat heerlijk weer om al je verhalen te lezen. Heb nog heel veel plezier...
Gr mary -
04 Juni 2012 - 14:30
Ria Veldt:
Hallo Lambert, het is weer smullen geblazen wat betreft je verhalen. Veel herkenbaar, waarschijnlijk nog weinig verandering t.a.v. een jaar of zes geleden. Een aanrader is zeker Trinidad en misschien een tabaksfabriek bekijken, als je er uit kom, zie je allerlei sigaren door de schutting steken of er gaat een deur op een kiertje dan bieden ze je sigaren aan voor een goedkopere prijs, dit gebeurt stiekum want het mag natuurlijk niet!! geniet nog van dit bijzondere Cuba en kijk uit naar de Nederlandse bussen met Nederlandse stations er op. Groeten en liefs Leo en Ria